Fruitpakstation met kantoor voor Van Ossenbruggen Fruit BV

Fruitpakstation met kantoor voor Van Ossenbruggen Fruit BV
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/AVK_Houtbouw_-_project_Van_Ossenbruggen_Fruit_BV-1.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/AVK_Houtbouw_-_project_Van_Ossenbruggen_Fruit_BV-10.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/AVK_Houtbouw_-_project_Van_Ossenbruggen_Fruit_BV-2.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/AVK_Houtbouw_-_project_Van_Ossenbruggen_Fruit_BV-3.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/AVK_Houtbouw_-_project_Van_Ossenbruggen_Fruit_BV-4.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/AVK_Houtbouw_-_project_Van_Ossenbruggen_Fruit_BV-5.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/AVK_Houtbouw_-_project_Van_Ossenbruggen_Fruit_BV-6.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/AVK_Houtbouw_-_project_Van_Ossenbruggen_Fruit_BV-7.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/AVK_Houtbouw_-_project_Van_Ossenbruggen_Fruit_BV-8.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/AVK_Houtbouw_-_project_Van_Ossenbruggen_Fruit_BV-9.jpg
Omschrijving:

Van de firma Van Ossenbruggen Fruit BV uit Ingen heeft JCVANKESSEL Groep de opdracht gegeven om een nieuw pakstation met kantoor te ontwerpen en te realiseren. AVK Houtbouw verzorgt voor dit project de houten dakconstructie.

Het pakstation is bijzonder te noemen. De totale afmetingen bedragen maar liefst 97 x 75 meter. Aan de voorkant van het pakstation is het nieuwe kantoor gesitueerd.

Bijna alle bedrijven binnen JCVANKESSEL Groep zijn bij dit project betrokken geweest. Door JCVANKESSEL Architectuur is een eigentijds ontwerp gemaakt. Het geheel is zo ontworpen dat er voldoende ruimte is om nu en in de toekomst effectief en volgens de laatste hygi├źnecodes de bedrijfsactiviteiten in te kunnen ontplooien.

Speciaal is de fustopslag achterin het gebouw. Deze fustopslag heeft een vrije overspanning van maar liefst 50 meter breed. Dit zonder tussenkolommen!
Aan de voorzijde van het gebouw heb je zicht op het nieuwe kantoor met facilitaire en sanitaire ruimten. Op de 1e verdieping bevindt zich een grote vergaderruimte met balkon met zicht over de boomgaarden van Van Ossenbruggen Fruit BV.

 

Houten constructie

De draagconstructie van het gebouw bestaat uit een thermisch verzinkte staalconstructie in combinatie met een mooie houtconstructie ter plaatse van het kantoor. De houten constructieonderdelen worden geleverd door AVK Houtbouw. Naast dat hout een natuurlijke uitstraling geeft aan het pand, wordt hier (vergeleken met een volledig stalen constructie) ook een aanzienlijke hoeveelheid CO2 mee bespaard.

Voor de staalconstructie worden o.a. 6 HEB 800 spanten gebruikt, deze wegen 5.000 kilo per stuk. Alleen het hijsen van deze spanten was al een hele klus. Er zijn 3 kranen voor nodig geweest om de spanten netjes op hun plaats te krijgen. De aluminium vliesgevels en deuren zijn geleverd en gemonteerd door Entropal aluminiumbouwers. De statige vliesgevels zijn voorzien van een groene zonwerende beglazing, zodat deze een geheel vormen met de overige gevels van het pand.

JCVANKESSEL Bouw is als bouwbedrijf de overkoepelende factor in het geheel en was eindverantwoordelijk voor de projectaansturing. 

 

Het project is mogelijk gemaakt door Gemeente Buren, zij gaven groen licht voor het aanleggen van de nieuwe ontsluitingsweg. De firma Harteman Weg- en Waterbouw B.V. heeft de nieuwe ontsluitingsweg gemaakt. Deze weg loopt door de boomgaard richting de provinciale weg. Hierdoor wordt het dorp Ingen ontlast en heeft Van Ossenbruggen Fruit BV een mooie toekomstbestendige uitbreiding.

Details
Opdrachtgever
Van Ossenbruggen Fruit B.V.
Architect
JCVANKESSEL Architectuur B.V.
Aannemer
JCVANKESSEL Bouw B.V.
Status
Gereed
Plaats
Ingen
Categorie├źn
Kantoor- en bedrijfspanden

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 58

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin