Nieuw pakstation met kantoor voor Van Ossenbruggen Fruit BV

Nieuw pakstation met kantoor voor Van Ossenbruggen Fruit BV
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/18-001_2019-02-012_leggen_gordingen_7.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/20-06-19.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/20-06-19_2.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/Artist_Impression1.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/Enscape_links.jpg
./images/projecten/Van_Ossenbruggen/Enscape_rechts.jpg
Omschrijving:

Van de firma Van Ossenbruggen Fruit BV uit Ingen heeft de J.C. van Kessel Groep de opdracht gekregen om een nieuw pakstation met kantoor te ontwerpen en te realiseren. AVK Houtbouw verzorgt hier de houten dakconstructie.

Alleen het pakstation is al bijzonder te noemen. De totale afmetingen hiervan bedragen maar liefst 97 x 75 meter. Hieraan gekoppeld zit dan nog het mooie en uitgebreide kantoor met zijn duurzame uitstraling.

Bijna alle bedrijven binnen de J.C. van Kessel Groep zijn bij dit project betrokken. Door Van Kessel Architectuur en Projectmanagement is een eigentijds ontwerp gemaakt van het nieuwe pand. Het geheel is zo ontworpen dat er voldoende ruimte is om nu en in de toekomst goed en volgens de laatste hygi├źnecodes haar bedrijfsactiviteiten in te kunnen ontplooien.

Speciaal is de fustopslag achterin het gebouw. Deze fustopslag heeft een vrije overspanning van maar liefst 50 meter breed. Dit zonder tussenkolommen!
Aan de voorzijde van het gebouw heb je zicht op het nieuwe kantoor met facilitaire en sanitaire ruimten. Op de 1e verdieping bevindt zich een grote vergaderruimte met balkon waar je ruim zicht hebt over de boomgaarden van Van Ossenbruggen Fruit BV.

De draagconstructie van het gebouw bestaat uit een thermisch verzinkte staalconstructie in combinatie met een mooie houtconstructie ter plaatse van het kantoor. De houten constructieonderdelen worden geleverd door AVK Houtbouw. Naast dat hout een natuurlijke uitstraling geeft aan het pand geeft, wordt hier ook CO2 mee bespaart. Voor de staalconstructie worden o.a. 6 HEB 800 spanten gebruikt, deze zijn een dikke 5000 kilo per stuk. Alleen al het hijsen van deze spanten is al een hele klus. Er zijn 3 kranen voor nodig om de spanten netjes op hun plaats te krijgen.

Entropal aluminiumbouwers levert en monteert de aluminium vliesgevels en deuren. De statige vliesgevels zijn voorzien van een groene zonwerende beglazing, zodat deze gevels een geheel vormen met de overige gevels van het pand.

Bouwbedrijf J.C. van Kessel is als bouwbedrijf de overkoepelende factor in het geheel en zorgt ervoor dat de realisatie op rolletjes loopt. Zo kan Van Ossenbruggen Fruit BV aan het einde van de zomer van 2019 al gebruik maken van het nieuwe pakstation met kantoor.

Het gehele project is mogelijk gemaakt door de gemeente Buren, zij gaven de mogelijkheid voor een nieuwe ontsluitingsweg. De firma Harteman Weg- en Waterbouw B.V. heeft de nieuwe ontsluitingsweg gemaakt. De weg loopt door de boomgaard richting de provinciale weg. Hierdoor wordt het dorp Ingen ontlast en heeft Van Ossenbruggen Fruit BV een mooie toekomstbestendige uitbreiding.

Details
Opdrachtgever
Van Ossenbruggen Fruit BV
Architect
JCVANKESSEL Architectuur
Aannemer
JCVANKESSEL Bouw
Status
In ontwikkeling
Plaats
Ingen
Categorie├źn
In Uitvoering

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 58

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin