Elfstedenhal Leeuwarden

Elfstedenhal Leeuwarden
./images/projecten/Elfstedenhal/Elfstedenhal1Klein.jpg
./images/projecten/Elfstedenhal/Elfstedenhal2Klein.jpg
./images/projecten/Elfstedenhal/Elfstedenhal3Klein.jpg
Omschrijving:

Bronvermelding foto's: W. u. J. Derix GmbH & Go., Niederkrüchten.
AVK Houtbouw is sinds 1 januari 2016 in bedrijf. Gepubliceerde voorbeeldprojecten zijn door onze partner, firma Derix gerealiseerd. Dit zijn de door ons beoogde type projecten.


De nieuwe ijshal in Leeuwarden, de Elfstedenhal, is een buitengewoon project. Het circa 5000 vierkante meter grote complex met 400-meterbaan en aparte ijshockeybaan is voor het schaatsseizoen 2015 opgeleverd. Voor het draagwerk levert Derix gelijmde houtconstructies in opdracht van Bouwcombinatie Elfstedenhal (Bouwgroep Dijkstra Draisma/Jorritsma bouw) 64 houten spanten met een lengte van 22 meter. In totaal is 380 kubieke meter gelamineerd hout gebruikt voor de houten spanten. De imposante spanten met een doorsnede van 18 cm x 140 cm hebben in opgestelde toestand een hoogte van meer dan 6 meter. 

Ddit project onderscheidt zich dankzij de hoge mate van prefabricatie door een snelle assemblage van het draagwerk in slechts zes dagen. De bouwelementen zijn in de fabriek Niederkrüchten (Duitsland) geproduceerd, vervolgens geschilderd en van alle stalen onderdelen voorzien: 3.500 schroeven, 1.600 bouten en 900 schroefdraadstangen zijn van tevoren gemonteerd. De geheel gefabriceerde dragers zijn liggend met een exceptioneel transport naar het 270 kilometer verderop liggende Leeuwarden vervoerd.

Tekst van De Houtkrant.

 

Details
Aannemer
Bouwgroep Dijkstra-Draisma/Jorritsma bouw
Status
Gereed
Oplevering
september 2015
Adres
Fryslânplein 1
Postcode
8914 BZ
Plaats
Leeuwarden
Categorieën
Utiliteitsbouw
Overig
64 houten spanten met een lengte van 22 meter geleverd

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 58

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin