J.C. Van Kessel Vastgoed heeft opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw duurzaam kantoorpand op Medel wat de komende jaren gehuurd gaat worden door het Industrieschap Medel. Als begeleidend architect vanuit het Industrieschap is Ton Voets van Voets Architectuur en Stedenbouw aangesteld. In samenwerking met alle bedrijven binnen de J.C. van Kessel Groep is het ontwerp uitgewerkt, zijn de benodigde vergunningen aangevraagd en is de uitvoering opgestart.

Het kantoor is volledig gemodelleerd volgens de BIM (Building Information Model) methode. 
AVK Houtbouw heeft in samenwerking met houtleverancier Derix de gelijmde houten constructie verzorgd. De constructie bestaat uit prefab gelamineerde portaalspanten en X-lam dakelementen van vuren- en larikshout. Één van de voordelen van gelamineerd hout en X-lam is de snelle bouwtijd. De bouwtijd voor dit hele kantoorpand zal slechts 17 weken duren. De gevelinvulling zal bestaan uit een hoogwaardige en onderhoudsarme Cradle-to-Cradle aluminium vliesgevelconstructie en wordt door Entropal gerealiseerd.

Voor de binnen indeling is gekozen voor systeemwanden van PlanEffect. Ook deze systeemwanden hebben het predicaat Cradle-to-Cradle en zijn daardoor biologisch afbreekbaar en worden zo ontworpen dat een groot deel van de bestanddelen eindeloos op hetzelfde kwaliteitsniveau kan worden hergebruikt.

Door toepassing van een massief houten draagstructuur en X-lam dakelementen wordt 133 ton CO2 bespaard. Het hout dat nodig is voor deze constructie groeit in Europese bossen in 35 seconden weer aan. Het all-electric kantoorgebouw zal worden voorzien van een duurzame energiezuinige installatie middels twee stuks luchtwarmtepompen waarmee het gebouw kan worden verwarmd. Met hetzelfde systeem kan ook op een zomerdag het gebouw een aantal graden worden terug gekoeld.

Kantoor Industrieschap Medel 

Kantoor Industrieschap Medel 11Kantoor Industrieschap Medel 12Kantoor Industrieschap Medel 13Kantoor Industrieschap Medel 14Kantoor Industrieschap Medel 16Kantoor Industrieschap MedelKantoor Industrieschap MedelKantoor Industrieschap MedelKantoor Industrieschap Medel

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 58

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin