De natuurlijke weerstand van hout is bijzonder groot. Getuigen hiervan zijn de houten woningen van vele honderden jaren oud. Daarbij komt dat de steeds verder verbeterde houtbehandelingstechnieken en de betere beschermingsproducten extra bijdragen tot de natuurlijke weerstand van kruislaaghout. 

  • Gelamineerd hout kan worden gebruikt in nagenoeg elk denkbaar gebouw
  • Het materiaal is bestand tegen een chemische agressieve omgeving
  • Een massief houten huis weegt ongeveer een derde van een traditionele bakstenen woning. De funderingen kunnen bijgevolg een eenvoudigere uitvoering krijgen. Bij het bouwen op percelen van minder goede kwaliteit bespaart de opdrachtgever derhalve aanzienlijk.
  • Het uitstekende thermische vermogen, het ontbreken van koudestraling en het vochtregulerende vermogen zijn basiselementen om een massief houten woning onder de noemer Gezond Wonen te brengen. Bewoners van houten huizen hebben dan ook minder last van hun astma of reuma.
  • Door het schommelen van de luchtvochtigheid is kruislaaghout ook beter bestand tegen krimpen en zwellen. Bovendien vernietigt de hoge temperatuur (tot 80°C) tijdens het kunstmatig drogen eventuele resten van schadelijke organismen in het hout, waardoor er een lange levensduur wordt gegarandeerd en schimmels geen kans krijgen.
  • Houten producten gebruiken bij vervaardiging van boom naar bouwmateriaal minder energie dan dan dat er na gebruik opgewekt kan worden uit ditzelfde product. Daarom noemen wij producten uit hout "plusenergieproducten", dit wil zeggen: we kunnen ze produceren, gebruiken en we hebben nog een energieoverschot. 

 

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 58

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin